Home Zboží Japonská gastronomie je velice pestrá. Co ochutnat nejdříve?

Japonská gastronomie je velice pestrá. Co ochutnat nejdříve?

by Press Media

Každá země je specifická svou gastronomií. Zatímco u nás vládnou typická česká tučnější jídla, jako je vepřo, knedlo, zelo nebo svíčková na smetaně, v jiných zemích je gastronomie trochu odlehčenější, ovšem stejně výtečná. Vezměme si například Japonsko. Pro Japonsko je typické hlavně sushi, které si i u nás můžete zakoupit v sushi barech nebo sushi restauracích. Sushi se z japonské kuchyně ochutnává nejvíce a nejčastěji. Jenže japonská gastronomie, to není jenom sushi. 

Země vycházejícího slunce, jak se Japonsku přezdívá, je zemí, kde najdete mnoho fantastických pokrmů, které stojí za ochutnání. Pokud nevíte, co kromě populárního sushi vyzkoušet, prozradíme vám to. 

Japonský hot dog

Dalo by se říct, že párky v rohlíku neboli také hot dogy jsou typické pro Ameriku, ale kupodivu jakousi jejich verzi najdete i v Japonsku. Japonci typické párky v rohlíku trochu ozvláštnili. Jak? Většinou je houska plněná smaženými pohankovými nudlemi soba. Nicméně to je jen jedna zajímavá podoba oblíbených párků v rohlíku, které tak dobře známe a které jíme opět i v Česku. 

  Zábava začíná dobrým filmem

Karé

Japonská gastronomie je velice pestrá a zajímavá. Japonci jsou dokonce tímto proslulí – chtějí upravovat a také upravují a vylepšují jednotlivé pokrmy ze zahraničí a pak vytvoří něco, co se pro jejich gastronomii stane typickým. Takzvané karé je další japonský pokrm, který vám může připomínat klasické indické kari. Karé lze jíst i lžící, nemusí se používat hůlky. Je to však opět velice oblíbené jídlo nejednoho Japonce. 

Rámen

Milujete polévky? Pak doporučujeme ochutnat rámen, což je polévka velice vydatná, často slouží jako hlavní chod, protože dokonale zasytí. Rámen lze dnes ochutnat i v mnoha japonských podnicích v Česku, přesto v Japonsku je to zkrátka větší zážitek. Dejte si tuto polévku třeba k večeři nebo k obědu i vy.

You may also like

Leave a Comment