Domů » Bydlení » Nerez dřezy jako léty osvědčená klasika

Nerez dřezy jako léty osvědčená klasika

by redakce

Nerez dřezy, vyrobené z nerezavějící oceli, jsou naprostou klasikou, s níž se v kuchyních setkáváme desítky let. Materiál, který je pro jejich výrobu užit, k tomu přímo svádí. Tento druh oceli totiž nepodléhá korozi. Chrom, který je v něm použit jako příměs, tomu brání povrchovou pasivací železa. Neškodí mu tedy ani voda, ani vlhkost, snad jen některé chemické prostředky, které je potřeba používat s rozmyslem. Nerez navíc vypadá v kuchyni velmi dobře, zkombinujete-li ho s vhodnými doplňky. Tedy například s nerezovou dřezovou baterií. Neplatí jednoduchá rovnice, jež se často traduje, že co je nerezové, to je nudné. Právě naopak!

Nerez dřezy nemusí být obyčejné

Dnešní nerezové dřezy jsou úplně jiné než dřív, kdy bylo k dostání jen pár základních typů. Technologie jsou mnohem dál, takže máte k dispozici různé druhy úpravy povrchu hladkou i tkanou strukturu či velmi jemnou mikrostrukturu. To všechno ozvláštňuje jejich design, přičíst k tomu můžete i různé odstíny oceli, kterých lze docílit přidáním příměsí. Variabilitě navíc nahrává také fakt, že můžete vybírat ze dvou různých povrchů, lesklého a matného. První z nich vypadá sice lépe, ale vyžaduje pečlivou údržbu, aby na něm nezůstávaly třeba otisky prstů. U matného povrchu to nehrozí, zato však není tolik atraktivní. Záleží pouze na vás, jestli jste ochotní pro pěkný vzhled obětovat trochu práce a dřez udržovat. Pokud to ale uděláte, budete v něm mít skutečnou dekorací a pomocníka v jednom.

  Kuchyňské hodiny neruší, naopak se ozvou v pravý čas

Odolnost a životnost, to je charakteristika nerezových dřezů

K oblibě nerezových dřezů více než výrazně přispívají i jejich praktické vlastnosti, dané strukturou materiálu. Mezi ně patří třeba velká odolnost vůči vysokým teplotám nebo vyšší míra pružnosti oproti jiným typům dřezů. Kromě toho nevadí těmto modelům ani poškrábání nebo nárazy. Problémem pro ně může být použití některé agresivní chemie, která by mohla způsobit korozi, není to však problém, který by měl výrazněji omezovat jejich použití. Tento drobný nedostatek navíc vyváží antibakteriální struktura povrchu, na kterém se bakterie usadí jen velmi těžko. Je nesporné, že nerezové dřezy potřebují určitou péči, na druhou stranu, pokud jim ji věnujete, neuděláte chybu. Dobře udržovaný nerezový dřez je pro kuchyni radost, kterou si můžete celkem levně pořídit.

Redakce Press-Media

Doporučuje další zajímavé články na mediích

Finlist.cz

40plus.cz

Naše-domy.cz

 

You may also like

Leave a Comment