Pivní kompresory pro pohodlné čepování

Kvalita zlatavého moku, který je našim národním nápojem a těší se tak široké oblibě, je závislá nejen na samotném způsobu čepování, ale také na vybavení, které se k výčepu používá. Není to jen o samotné pípě a trubkách, důležitý je také kompresor pro natlakování, tedy pivní kompresor.

Pivní kompresory
Pivní kompresory

Důležitá je výsledná chuť

Pivní kompresory, které se používají k výčepu v restauracích musí splňovat jiná kritéria než kompresory průmyslové. Důležitá je spolehlivost, kdy je třeba zajistit vysokou nárazovou spotřebu velkých provozů. Neméně důležitá je i tichost provozu, aby běh kompresoru nerušil návštěvníky restaurace. Hlavní zásadou ale je, aby kompresor nemohl ovlivnit žádným způsobem chuť piva. Proto se jako pivní kompresory používají hlavně kompresory bezolejové u kterých nehrozí ovlivnění chuti a vůně piva.

Nejen pro restaurace všech velikostí

Pivní kompresory se vyrábějí v široké paletě velikostí a výkonů, takže si vybere každý. Tady je místo i pro oblíbené „domácí hospůdky“ a různé party, kdy vám malý kompresor zpříjemní oslavu.  Nezáleží tedy na tom, jestli jste soukromý nadšenec do chuti piva, malá hospůdka na rohu nebo velký hotel, pivní kompresor si z nabídky vybere opravdu každý. Záleží na počtu sudů, které bude kompresor současně zásobovat. Slabý pivní kompresor se bude při intenzivním provozu zahřívat, příliš silný pak bude zase zbytečnou investicí. Je tedy důležité si výběr správně promyslet.

Pivní kompresory
Pivní kompresory

Bohatá výbava samozřejmostí

Kompresory jsou kompaktních velikostí a hmotností, vybaveny madly, případně i kolečky, pro snadné přenášení. Není tak problémem použít je i při různých venkovních produkcích a oslavách. Každý pivní kompresor je vybaven filtrem nasávaného vzduchu, regulátorem výstupního tlaku pro pohodlné nastavení a pojistným ventilem pro zajištění bezpečnosti. Jejich použití je tedy jednoduché a pozitivně se odrazí na kvalitě vytočeného piva.

 

 

 

 

 

Press Expres na Facebooku

You must be logged in to post a comment Login